София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Любо Пенев е с COVID-19

Това съобщиха на официалния сайт на ФК "Царско село"
34 сСпортни 312 Боян Марков

Любослав Пенев и шестима играчи на ФК "Царско село" са заразени с коронавирус. Това съобщиха от официалния сайт на клуба. Освен тях, още един служител на "царете" е с положителна пробва.

Пенев не изведе своя отбор в мача срещу ЦСКА-София, защото не се чувстваше добре. Ето какво написаха от ръководството на Царско село:

"В началото на месец ноември ФК Царско село проведе регулярни PCR тестове за COVID-19 на всички свои футболисти, треньори и обслужващ персонал. Тестовете се правят на база протокола изготвен и приет от Медицинската комисия към БФС.

Бихме искали да информираме футболната общественост, че ШЕСТИМА футболисти от представителния отбор са с ПОЛОЖИТЕЛЕН тест за COVID-19 (Андерсон, Янис Геролему, Луис Педро, Дилан Мертенс, Густаво Карбониери и Ивайло Марков).

С позитивни тестове са още старши треньорът Любослав Пенев и още един служител на клуба.

Всички лица, дали положителни резултат, са поставени под карантина.

Според протоколите на БФС, Министерството на спорта и Министерството на здравеопазването всички футболисти, треньори и обслужващ персонал ще бъдат подложени на нови PCR тестове, за да може отборът да продължи безпроблемно тренировъчен процес и участие в първенството."