София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Мангъров към Борисов: Какъв е смисълът от тези строги карантинни мерки?

Доц. Атанас Мангъров се срещна с министър-председателя
22 сЕвроком 6359

Личните лекари трябва да спрат с т.нар. телефонна медицина и да се захванат с всички предпазни мерки, с които те са добре запознати, да започнат да преглеждат и лекуват болните, а не да назначават телефонно каквото и да е. Те са в крайна сметка хората, които трябва да преценят, когато дойде времето, ако въобще дойде, кой да бъде насочен и кой не към болница. Това коментира пред премиера Бойко Борисов доц. Атанас Мангъров, началник на COVID отделението в столичната Инфекциозна болница, по време на дискусия в Министерски съвет за кризата с коронавируса.
И другото нещо, може би ще прозвучи еретично, но в някаква степен трябва да се разхлабят тези карантинни мерки, защото когато един човек има симптоми, отиде и се тества, и се окаже, че е положителен, него го карантинират, също така и всички около него. Но той е бил заразен поне 4-5-6 дни преди това, като през тези дни той е бил сред околните, с тези, с които живее. Какъв е смисълът от тези строги карантинни мерки, попита Мангъров. 
Много е важно личните лекари да преодолеят този страх. Това не е първото заразно заболяване, с което ние се срещаме. Лекарите затова са лекари, за да са наясно как да се пазят. Ако тях ги е страх, че могат да се заразят, можеха да станат счетоводители, смята доц. Мангъров.
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!