София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Мария Гайдарова: Няма да има ревизия в МОН, целта е да се подкрепи системата

Коментар на заместник-министъра на образованието
30 сПолитика 255

„Много динамично напредва образователната сфера и тя се справи с предизвикателствата по време на пандемията, защото имаме много отдадени учители на своята професия“, каза пред БНР Мария Гайдарова, заместник-министър на образованието на празника на българската азбука.

„Честит 24 май на всички българи и всички просветители и да си пожелаем, за да предадем на нашите деца традиционните възрожденски ценности  - вярата, че възходът на една държава става чрез книжовност и наука. Да пазим чисто българското слово, да поднесем днес цветя на Светите братя Кирил и Методий, да отбележим празника с дълбока признателност към тяхното дело“, това послание отправи в „Преди всички“ Мария Гайдарова.

„Справихме се, защото учителите имаха една единствена цел – да помогнат на своите ученици да се явят на изпитите достойно и да бъдат успешни. Тази година, за разлика от миналата, когато започнахме да учим онлайн и бяхме всички в много стресова ситуация, вече не е така - имаме много и различни онлайн платформи, електронни учебници в подкрепа, така че цялото общество се обедини и мисля, че тази година се справихме малко по-добре от миналата. Има още какво да се желае, но това е обект на анализ чрез НВО, ще предприемем необходимите стъпки, за да подкрепим системата в тази посока“, посочи още Гайдарова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!