София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Меджидиев: Има подробен устройствен план за детската болница

"Отива се към реалните моменти за проектиране и изграждане на болницата"

16 мЗдраве 274

Има подробен устройствен план за детската болница, отива се към реалните моменти за проектиране и изграждане на болницата.

Това заяви служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев на пресконференция в Министерството на здравеопазването относно Националната детска болница.

"Сградата ще бъде направена по всички съвременни методи. Ще бъдат съборени започналите постройки, които са скелети, които нямат никаква функционална и естетическа стойност. Не могат да бъдат използвани по никакъв начин като сгради. Остава ангажиментът да се направи едно конкретно и точно задание и реално да се започне проектирането и след това строителството на детската болница", заяви на свой ред министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

"Очаква се в новата Национална детска болница да има коло 25 клинични структури. Ще започне обучение на медицински сестри, здравни асистенти", допълни директорът на Специализираната болница за детски болести "Проф. д-р Иван Митев" д-р Благомир Здравков.

"Държавата се включва с държавно участие в детската болница в Бургас. Започва и строежът на детския комплекс в болница "Свети Георги" в Пловдив", посочи д-р Меджидиев.