София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Мика Зайков разкритикува бюджета на служебния кабинет: Позволиха си волности

Според нея служебният кабинет не знае структурата на следващия състав на Министерския съвет

Служебното правителство си позволи някои волности по параметрите на новия бюджет. Това обяви пред Фокус финансовият експерт от ИТН Мика Зайкова.

Според нея служебният кабинет не знае структурата на следващия състав на Министерския съвет, поради което не може да знае колко ще са министерствата и министрите.

“Вече горе-долу има някаква представа, но тогава, когато е правен бюджета, нищо такова не се е знаело. Така че не е знаело най-важното – политиките и мерките, които четирите партии залагат, за да може България по-бързо да изплува, т.е. да не е на последно място нито по бедност, нито по инвестиции, и да може да развие своята икономика в посока на висока добавена стойност“, отбеляза Мика Зайкова.

„Ние в рамките на разговорите предложихме да няма по-ниска минимална заплата от 700 лева, но не казахме колко да е тя и няма и да кажем, защото тя се образува на база на преговори в Тристранния съвет, на база на разговори“, уточни тя.

По думите й, в желанието си да бъдат добри на финала, служебните министри поставят в изключително особена ситуация бъдещите преговори със социалните партньори.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!