София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Михайлова, "Възраждане": Изобщо не ни поискаха сертификат на влизане в парламента

От 24 януари е задължително да се покаже зелен сертификат на влизане в сградите на НС
пропускане
12 сПолитика 403 Ивана Иванова

Депутатите от ПП "Възраждане" ще продължават да влизат в парламента по същия начин, по който са влизали досега. Това коментира депутатът от "Възраждане" Искра Михайлова пред ПП "Възраждане".

Голяма част от парламентарната група на ПП „Възраждане“ влезе в Народното събрание, без да показва зелени сертификат на входа.

Припомняме, че от 24 януари е задължително да се покаже зелен сертификат на влизане в сградите на Народното събрание. Това правило бе прието от самите депутатите, след около месец и половина обсъждане. В понеделник стана ясно обаче, че НСО няма право, както и задължение да проверява дали народните представители имат такъв сертификат. Така те ще могат да влизат и без него, въпреки че е задължителен, за разлика от останалите граждани.

Искра Михайлов коментира и възмущението на ресторантьорския бранш, които смятат, че мярката е наложена и важи само за тях, а депутатите и администрацията отново ще се възползват от повече правомощия.

Лидерът на "Възраждане" сравни мярката "зелен сертификат" със забраната от 1941 г. година в сградата на сградата на парламента да влизат евреи.   

По-рано през седмицата, председателят на Народното събрание - Никола Минчев обяви, че  ще "разчита на моралната съвест на народните представители".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!