София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Мими Виткова: Какво е това една медицинска сестра да обслужва 40 пациенти с коронавирус?

Бившият министър на здравеопазването с коментар за извънредната обстановка
8 сЕвроком 1226

Трябва да се разгледа проблемът със заразените медици много внимателно. Дали липсват предпазни средства или не се прилагат правилно. Не бих казала, че само вечерен час би свършил работа. Хората трябва цялостно да предприемат мерки, за да не се разпространява заразата. Това каза бившият министър на здравеопазването д-р Мими Виткова в ефира на БТВ.

"Когато се насложат и други вирусни заболявания настъпва невероятна бъркотия. Контролът е много труден, защото РЗИ разполагат с много малко кадри. Ние нямаме клъстърно разпространяване, а дифузерно. Апелът към студентите-медици е да се включат поне в епидемиологичното разпространение, защото казват, че за да ги карантираме", каза още тя.

Какво е това една медицинска сестра да обслужва 40 пациенти с коронавирус. Това е факт и това е ежедневие. За съжаление това е въпрос в нашето съзнание. Всеки, който е записвал и завършвал медицина. Ще ми се да чуем лекарите като общество. На скептиците Вие показвайте по-често какво се случва в болниците. Добре е да го виждат, допълни д-р Виткова.