София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Министерството на туризма отговори за стикерите "100% ваксинирани"

От БХРА обявиха стикерите за "100 процента ваксинирани" за дискриминационни и проблемни
1 месецИкономика 18 Антоанета Начева

Във връзка с инициативата да се поставят издаваните от Министерството на здравеопазването стикери "100% вакинирани" върху туристически обекти, хотели и ресторанти, Министерството на туризма посочи няколко неща. 

"Ваксинирането е доброволен процес и никога пред работодателите в бизнеса не е било поставяно изискване или условието задължително да ваксинират своя персонал, както и да оказват натиск от всякакъв характер в тази посока. В същото време Министерството на туризма насърчава усилията на всички представители на туристическия бизнес, които подхождат с грижа за здравето на своя персонал и клиенти, които ползват туристическа услуга, за да подсигурят безопасна ваканция и да утвърдят името на България като сигурна дестинация. Припомняме, че при избора на дестинация туристите вземат под внимание ниво на заболеваемостта и ниво на ваксинирани в страната. Министерството на туризма продължава да подкрепя усилията на Министерството на здравеопазването, следвайки политиката на България и кабинета, както и утвърждавайки световните практики, за да се сложи край на пандемията с COVID-19", посочиха от Министерството на туризма. 

Припомняме, че от БХРА обавиха стикерите за "100 процента ваксинирани" за дискриминационни и ще доведат до различни проблеми за бизнеса. Натискът да се имунизират служителите на всяка цена води до отлив на персонал, което създава сложен за решаване бизнес проблем.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!