София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Министър Денков: Ученици и учители ще подпомагат туризма у нас

Културни програми ще запълват натрупаните дефицити на учениците
15 мПолитика 162 Антоанета Начева

Служебният министър на образованието проф. Николай Денков представи новия подход и новите мерки във връзка със засегнатите от пандемията. Неговата цел е да минимизира негативните ефекти и последствията върху  учениците и педагогическия персонал. Целта е в подпомагането на бизнеса да се се включат учениците и педагогическият персонал.

"Ние ще дадем възможност на 30 000 участници, главно ученици, но също така и учители, да посетят по определен ред, туристическите места, като това ще стане през туристическите оператори. Те ще могат да летуват безплатно, за да могат да си отдъхнат през тези тежки години и в същото време подпомагайки и туристическия бизнес.", заяви министър Денков. 

"Една от основните цели е да създадем културни програми, за да се запълнят дефицитите натрупани през последните две години. И още една програма ще финализираме - за профилактика и рахбилитация на педагогическите професионалисти. В размер на 400 000 лв. по определен ред всички ще минат преглед и при установени проблеми, персоналът ще може да влезе в рехабилитационна програма", завърши служебният министър на образованието,. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!