София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

МИТОВ: ПРЕМАХВАНЕТО НА ЕВРОМОНИТОРИНГА Е В НАШ ИНТЕРЕС

ВЪНШНИЯТ МИНИСТЪР ОСТАВЯ СЪДБАТА НА ТУРСКИЯ КОНСУЛ В РЪЦЕТЕ НА ЮЖНАТА НИ СЪСЕДКА

МИТОВ: ПРЕМАХВАНЕТО НА ЕВРОМОНИТОРИНГА Е В НАШ ИНТЕРЕС

ВЪНШНИЯТ МИНИСТЪР ОСТАВЯ СЪДБАТА НА ТУРСКИЯ КОНСУЛ В РЪЦЕТЕ НА ЮЖНАТА НИ СЪСЕДКА

4 годиниПолитика 33 Боряна Райчева


България ще настоява за недопускането на нови маршрути за мигрантите след затварянето на Западните Балкани. Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов.
По негови думи към момента не се забелязва повишен бежански натиск по родните граници. Според Митов недопускането на нови пътища трябва да бъде записано във финалното споразумение, като визираните маршрути засягат българо-турската, гръцко-турската граници и Черно море.
По повод новината от днес, че Гражданският съвет на РБ и ДСБ се противопоставя на опита на ГЕРБ, БСП и ДПС да окажат политически натиск върху Еврокомисията да бъде премахнат мониторингът върху България, Митов заяви:

Митов заяви, че е оставил на турския си колега да прецени дали консулът им у нас носи развитие в отношенията между двете страни. По негови думи опитите за намеса във вътрешните работи на България на акредитирани чужди дипломати, няма да останат без последствия. Митов беше категоричен, че двустранните ни отношения с Турция, както и националното ни достойнство, са били накърнени около събитията по Коледа, визирайки изключването на депутата Лютви Местан от ДПС, който за кратко беше в турското посолство заради, по негови думи, заплаха за живота му.