София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Множество нередности по строежите в София

Столичният инспекторат извършва проверки на строителни обекти

От началото на седмицата до днес са извършени над 200 проверки на обекти, потенциални замърсители на атмосферния въздух. Целта е да се ограничат източниците на замърсяване на въздуха, а контролът е ежедневен.

Вчера са проверени 14 строителни обекта в районите „Студентски“, „Витоша“ и „Лозенец“. Съставени са 3 акта на строителни фирми за установени нарушения, съобщиха от Столичния инспекторат.

От началото на седмицата общо са извършени 158 проверки на строителни обекти за замърсяване от строителство на публично-общински площи. За установени нередности са съставени 21 акта, от които 8 са на технически ръководители на обекти и 13 на юридически лица. Също така на още 16 строителни фирми са изпратени покани за съставяне на актове 

Направени са 45 проверки в автосервизи, пунктове за смяна на масла, цехове за мебели и други, както и в частни имоти за начина на отопление и недопускане на нерегламентирано изгаряне на отпадъци. Единични са случаите, при които са констатирани нарушения и е наложена санкция. Също така е извършен и последващ контрол на 5 обекта с установени предишни нарушения, като отопление с отработени масла или остатъчни материали от мебелните плоскости. Констатирано е, че след наложените санкции за отопление обектите са преминали на дърва или пелети.

Проверките са извършвани в районите „Студентски“, „Витоша“, „Слатина“, „Красна поляна“, „Триадица“ , „Лозенец“, „Овча купел“ , Младост“ и др.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!