Начало Новини Предавания На живо

МВР не иска Интерпол да публикува червената бюлетина за Божков

Лицето на бизнесмена, който има няколко обвинения, го няма в сайта на международната организация

МВР не иска Интерпол да публикува червената бюлетина за Божков

Лицето на бизнесмена, който има няколко обвинения, го няма в сайта на международната организация

16 мКрими 3924 Ивана Иванова


След справка в сайта на международната организация на криминалната полиция Интерпол стана ясно, че червената бюлетина на бизнесмена Васил Божков не е публикувана. 

Министерството на вътрешните работи е поискало от Интерпол червената бюлетина, с която се издирва Васил Божков, да не бъде публикувана на сайта на международната полицейска организация, това са отговорили от организацията за в. "Сега".

"Ако червената бюлетина не е на публичния сайт на Интерпол, значи такава бюлетина не е издавана за съответния човек или страната, която е отправила искането за издирване, е поискала тя да бъде достъпна единствено за останалите органи на реда", пише в отговора на Интерпол.

"Когато полицията в някоя от 194-те страни в Интерпол сподели информация до Генералния секретариат в Лион, тази информация остава собственост на съответната държава. В тази връзка следва да Ви посъветваме да се свържете с националните власти на страната, която мислите, че е поискала червената бюлетина", казват още те.

От Министерството на вътрешните работи отговориха, че Васил Божков е обявен за международно издирване, а какво ще бъде на сайта е политика на Интерпол, върху която не могат да влияят.

На страницата на Интерпол има снимка на бизнесмена Цветан Василев, както и на Иво Масларов, който е обявен за издирване от една седмица. Не е ясно каква е причината на МВР да не публикува снимката на Божков.