София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Над 3 хил. литра нелегален алкохол задържаха в Несебър

Течността е била намерена в гараж

14:55 ч. 30.08.2017 г.Крими 9

3710 литра нелегален алкохол задържаха митнически служители при проверка в несебърско село.

На 29-и август екип на митническа мобилна група и служители на митница Столична и Митница Бургас са извършили проверка на частен имот в община Несебър. В гараж на територията на имота, служителите открили пластмасови съдове с различни вместимости - 1 000, 400, 180, 120, 10 литра, съдържащи жълтеникава течност с мирис на етилов алкохол, вероятно ракия.

При предварителното измерване е установено, че в различните съдове се съдържа алкохол с различен алкохолен градус. Общото количество на открития алкохол е 3710 литра, като за него не са представени без документи по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове. Взети са проби от задържания продукт. След излизане на лабораторните експертизи ще бъде образувано административно наказателно производство.

Вероятно намерения алкохол е дестилиран от плодове, а чрез добавяне на спирт е повишаван алкохолния градус на продукта.

Също на 29-и август екип от сектор "Оперативен контрол", отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница Лом, извършва проверка в частен имот в област Монтана. Установено е, че се изварява домашна ракия в нелегален „казан". Митническите инспектори са иззели 105 литра ракия, както и съоръжението за дестилиране, взети са проби за анализ, по случая е започнало административнонаказателно производство.