София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Нападателите от село Езеро посрещат Нова година в ареста

Молят в съда за прошка
15 сОбщество 207 Златина Петкова

Нападателите на 72-годишният мъж от село Езеро остават в ареста. Районният съд в Нова Загора реши, че те ще посрещнат нова година в килията си. Двамата нападатели, извършили побой и грабеж, днес се разплакаха в зала, като помолиха за прошка. Въпреки това, магистратите прецениха, че фактът, че са извършили престъплението в условията на рецидив е достатъчен, за да доведе до предположението, че мотат да прекрачат отново закона или да се укрият.

Припомняме, че грабежът беше извършен на 29 декември около полунощ, когато Господин и Жельо, в компанията на непълнолетния 17-годишен Господин Танев, проникнали в дома на самотноживеещия фермер от новозагорското село. Извършителите, които са били с маски на лицата и въоръжени с ножове проникнали в спалнята на мъжа като се покатерили по покрива на гаража и от там нахлули през счупен прозорец на втория етаж. Домакинът бил омотан в чаршаф и пребит, за да каже къде държи спестяванията си, но се оказало че в тази нощ у дома си той има неповече от двеста лева.

След жесток побой тримата грабители отнели от 72-годишния Георги Русев 150 лв. Нападателите са се измъкнали  през врата като се укрили по домовете си в ромската махала.