София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Най-големият круизен кораб в света е почти готов

Очаква се 'Icon of the Seas' да заплава през 2024 г.

2 мЛюбопитно 251 Иванина Игнатова

Когато коръбът отплава във водите на Карибите през януари 2024 г., той ще побере удобно около 5610 пътници и 2350 души екипаж. На борда му ще бъде най-големият аквапарк в света в морето. Той ще разполага с шест водни пързалки, чупещи рекорди, но гостите, които искат по-спокойно изживяване, могат също да релаксират в седемте басейна и деветте джакузита.

Корабът обещава повече от 40 начина да вечеряте, пиете и да се забавлявате, много от които са включени в цената на круиза. С 20 палуби и осем квартала за изследване, идеята е да се погрижи за всеки тип летовник, с всичко - от зони, посветени на млади семейства, до пространства само за възрастни, като първия пиано бар за дуели на Royal Caribbean International.

Има 28 различни вида места за настаняване, с повече категории за семейства, повече оформления с изглед към океана и повече пространство за групови пътуващи. 

Icon of the Seas е и първият кораб на Royal Caribbean International, задвижван от втечнен природен газ (LNG) и технология с горивни клетки, като част от движението на компанията към бъдеще с чиста енергия.