София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ: Пациентски организации питат здравния министър за смъртта на момчето

Те питат кой е сключил договор от името на болницата договори с незаконни обекти
13 мЕвроком 2089

Във връзка с изнесената в репортаж на бТВ тази сутрин позиция на Столична община, а именно: „За павилионите в двора на болницата (УМБАЛ „Свети Иван Рилски“) са сключени договори от ръководството на лечебното заведение през 2016 г. Документи за поставянето и въвеждането им в експлоатация не са установени. През 2018 г. това е констатирано от тогавашния кмет на район „Триадица” и Столична община чрез „Общински строителен контрол” започва процедура по премахването им като незаконни, пишат от Пациентски организации „Заедно с теб“ за медиите.

Процедурата е върната в районната администрация за отстраняване на пропуски, където не е завършена. За начина на захранване на двата обекта с електричество липсват проекти и разрешения, като те са изцяло незаконни“, от Пациентски организации „Заедно с теб“ изискваме незабавно изясняване от Министъра на здравеопазването и от столичния кмет на следните въпроси:

Г-н Министър,

  • Кой сключи от името на лечебното заведение договори с незаконни обекти (двата павилиона)?

-  Щом като (според Столична община) павилионите са незаконни, но са в двора на лечебното заведение на какво основание директорът от 15 февруари в своя доклад твърди: „УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ няма касателство към други източници на електрозахранване“. Не се сключват договори с външни фирми единствено и само на законни документации?

  • Цари ли хаос в лечебните заведения, на които сте принципал, относно договорите с външни фирми?

              Г-жо Фандъкова,

  • Тези павилиони са незаконни от 2016 година! Какво правите Вие в качеството Ви на кмет през тези години? Това изключение или честа практика е? Нехайство?

              Г-жо Фандъкова, г-н Ангелов, спахте ли добре?

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!