София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Норвежката полиция арестува 20 педофили

Сред обвинените са учител, адвокат и двама политици

Норвежката полиция арестува 20 педофили

Сред обвинените са учител, адвокат и двама политици

4 годиниКрими 4 Боряна Райчева


Норвежката полиция е арестувала 20 души, участващи в престъпления срещу деца. Това съобщи днес по време на специално свикана пресконференция ръководителите на полицията в провинция Берген (Западна Норвегия), съобщава ТАСС.
От януари тази година полицията е извършила една от най-мащабните досега операции в страната "Тъмна стая". Заподозрените са обвинени в сексуални злоупотреби с деца в Норвегия и в чужбина, трафик, производство и разпространение на порнографски материали с участието на малолетни и непълнолетни лица.
В близко бъдеще в различни части на страната, местните правоохранителни органи и съдебните органи трябва да вземат решение относно необходимостта да бъдат аресувани още 30 души.
Според доклади сред задържаните има учител и адвокат, както и двама политици на местно ниво, принадлежащи към най-големи политически партии в страната .
Не мога да коментирам конкретните факти по делото. Фактът, че тези общности са пуснали дълбоки корени в Норвегия е дълбоко притеснителен, но пък е много добре, че тези хора са заловени, заяви министърът на правосъдието и обществената сигурност Андерс Анундсен.
Според вестник Verdens Gang заподозрените са били задържани от норвежката полиция заради получени материали от ФБР, които са „хакнали” популярен сайт с детска порнография.