София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Novavax, CureVac, Sputnik V в процес на текущ преглед от страна на ЕМА

Johnson & Johnson ще бъде разпространена и пусната в ЕС в края на април
38 сЗдраве 338

Изпълнителният директор на Европейската агенция по лекарствата Емер Кук подчерта, че три ваксини - Novavax, CureVac, Sputnik V, в момента са в процес на непрекъснат на изследване за потенциално разпространение в ЕС, в случай че трябва да преминат клиничното одобрение.

Тя също така добави, че наскоро одобрената ваксина Johnson & Johnson ще бъде разпространена и пусната в ЕС в края на април.

"Имаме нужда от много голям набор от различни ваксини, за да постигнем напредък в нашата борба срещу COVID-19", каза Кук и добави, че след неотдавнашните събития, свързани с нарушенията на кръвосъсирването, потенциално причинени от ваксината AstraZeneca, трябва да бъдат допълнително наблюдавани и изследвани от екипа от експерти.

„Стартирахме конкретни допълнителни проучвания ... за разследване на всяка възможна връзка“, обясни Кук.

Разследването на EMA даде зелена светлина за разпространението на ваксината AstraZeneca, след като съобщения за поява на кръвни съсиреци при ваксинираните накараха няколко държави да спрат процеса на ваксинация с AstraZeneca.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!