София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Нови жертви на бурята "Глория" в Испания

Последната жертва е мъж, който е паднал в морето

18:54 ч. 23.01.2020 г.Инциденти 88

Броят на жертвите на бурята "Глория", която удари Испания със силен вятър и обилен сняг, нарасна до седем, а четирима души се водят за изчезнали, заявиха официални представители, цитирани от АФП. 

Ураганните ветрове и огромните вълни удариха крайбрежните градове, като повредиха много магазини и ресторанти, разрушиха съоръженията на плажа и наводниха някои улици в източната част на страната.

Последната жертва е мъж, който е паднал в морето в североизточното пристанище на Паламос, съобщиха спешните служби. Полицията е открила тяло в сряда в наводнен район в източния регион на Валенсия, където е било издирван 67-годишен мъж, който е изчезнал с колата си, съобщи говорител на местната полиция. 

Други два смъртни случая са регистрирани в южния район на Андалусия - сред тях 77-годишен фермер, убит след като парник паднал върху него по време на буря с градушка, съобщиха от полицията.

Националната агенция за атмосферни влияния Aemet заяви, че бурята започва да отслабва в сряда, въпреки че все още има опасност за североизточния регион на Каталуния и Балеарските острови.

Прогнозата на метеоролозите е, че дъждовете ще продължат и днес с различна интензивност в най-южните средиземноморски департаменти на Франция.