София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Новите мерки в Бургас: Вечерен час влиза в сила от днес за лица под 18 години

Маските на открито стават задължителни на всички обществени места
2 чЗдраве 235 Мария Иванова

,,Новите по-строги мерки вече влязоха в сила. За трети път в последните 10 дена се увеличава процентът на леглата, които са разкрити за Ковид. Само за последното денонощие заболелите в Бургаската област са скочили до 358, а свободните легла са около 30, заетостта на терапевтичните легла за Ковид пациенти са 95%'', коментира директорът на РЗИ - Бургас Георги Баздеров. 
Според него не е задължително всеки път да се набляга на санкциите и контрола, а по-скоро всеки да си зададе въпроса какво не е направил, за да се стигне до тук. 
,,Тази пандемия в България е изпитание не само за лечебната мрежа, за изпълнителната власт и институциите, които са ангажирани, но и за обществото, за всички нас'', коментира д-р Баздеров. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!