София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Новият инвеститор на подпорната стена на "Алепу": Хотелът ще се строи пред нея (ВИДЕО)

Стоян Василев е закупил компанията „Главболгарстрой Турс“
10 сОбщество 1073

Бизмесменът и общински съветник от Приморско Стоян Василев ще строи „Алепу Вилидж“. Той е закупил компанията „Главболгарстрой Турс“, заедно с проекта за ваканционно селище. Отказа да назове параметрите на сделката. Те искат да се освободят от този обект, който им носи негативи. Решението на бургаския съд, с което се обявява за нищожно строителното разрешително, се обжалва, припомни Василев:

„Това е изградено противосвлачищно съоръжение, което няма да бъде нито хотел, нито друга сграда. Това е първият етап от проекта, който по формулировка е „геозащитно съоръжение на свлачищен откос”. Това заяви инвеститорът Стоян Василев в ефира на Нова телевизия

По думите му няма как в изграденото съоръжение да се изградят хотелски стаи, тъй като те не отговарят на стандартите за височина, която е 2,07 метра.  „Не вярвам някой да е бил в хотел, в който може да пипне тавана с ръка”, категоричен е той.

По-рано Стоян Василев публикува и видео във Фейсбук профила си, в което обяснява, че това е укрепително съоръжение и не е заготовка нито за хотел, нито за въпросния комплекс.

"Ако съдът се произнесе в наша полза, комплексът Антеа ще бъде изграден пред укрепителното съоръжение. Комплексът ще стъпи на него, но няма да бъде част от него. Няма да се уморя да изяснявам възникналите недоразумения. Вярвам, че това е правилният подход", допълни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!