София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

ОБРАТ: Прокуратурата разследва строежа на новата сграда на "Нова телевизия"

Разследването е образувано по сигнал на Агенция за публичните предприятия и контрол
7 мЕвроком 1281

Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно производство за унищожаване или повреждане на ипотекирано или заложено имущество във връзка със строежа на новата сграда на "Нова телевизия". Причината е разрушена сграда, която е била възбранена в полза на държавата. На нейно място инвестиционния холдинг на братя Домусчиеви "Адванс пропъртис" строи новите офиси на "Нова телевизия", съобщава "Капитал".

"Адванс пропъртис" коментира, че сградата е била съборена през 2019 г., преди върху нея да бъде наложено обезпечение от съда. От холдинга добавят, че новата сграда, готвена за "Нова телевизия", не е част от сделката по продажба на "Нова броудкастинг груп" на собственика на "Виваком" – United Group.

Разследването е образувано по сигнал на Агенция за публичните предприятия и контрол (бившата Агенция за приватизация и следприватизационен контрол, б.р.). Те са изпратили сигнал до Софийската районна прокуратура на 21 октомври 2020 г., с апел да се установи дали има нередности около разрушаването възбранен в полза на агенцията имот.

В началото на годината телевизията беше продадена от братята Кирил и Георги Домусчиеви на United group. По информация на "Капитал" новата сграда е била коментирана като възможна част от сделката, заедно със закупена наскоро техника. От "Адванс пропъртис" заявиха, че "новостроящата се сграда не е част от сделката за прехвърляне на 100% от дружествените дялове на "Нова Броудкастинг Груп" ЕООД". От фирмата заявиха, че сградата е била разрушена преди върху нея да бъде наложена възбрана от съда.

Писмото на прокуратурата до АППК предоставено на "Капитал" от активиста Николай Неделчев
Писмото на прокуратурата до АППК предоставено на "Капитал" от активиста Николай Неделчев
Фотограф: Николай Неделчев

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!