София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

ОЧАКВАЙТЕ: Валя Ахчиева с разтърсващо разследване за аферата с боклука

Замесено е и името на Николай Кънчев - бивш зам.-министър на екологията
3 дниОбщество 2512 Ивана Иванова

Казусът с италианския боклук в цяла България все още не е приключил. Разтърсващо разследване на Валя Ахчиева съвместно с Биволъ разкрива какво стои зад аферата с вноса на боклук у нас от Европа. Замесено е и името на Николай Кънчев – зам.-министър на екологията от квотата на ВМРО по време на управлението на Бойко Борисов.

Гледайте най-новото предаване в ефира на "Евроком" "Разследването на Валя Ахчиева" този вторник (28.09.2021г.) от 21ч.

„На една площадка в близост до ТЕЦ „Бобов дол” в момента се намират останали 210 тона отпадъци от скандално известния т.нар. „италиански боклук” от миналата година. Престоят на тези 210 тона в момента е нерегламентиран, защото Нотификацията им е с изтекъл срок още в началото на месец юни, миналата година“ – така започва видеото на Валя Ахчиева и екипа ѝ, които задават редица въпроси:

Кой в Министерството на околната среда и водите разреши този италиански боклук да влезе в България? Кой подписа Нотификацията за трансграничен превоз на италианската фирма „Вибеко”, за внос от Италия на 8 400 тона смесени отпадъци с код 19-12-12? И с това, всъщност разреши те да се изгарят в ТЕЦ „Бобов дол”, без да провери, отговаря ли централата на всички изисквания за изгаряне, според издаденото Комплексно разрешително от Изпълнителната агенция по околна среда?

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!