София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Огнян Стефанов: Поведението на Борисов е цинично

"За един месец се промениха много неща, които аз и много други хора сме очаквали"
5 мПолитика 582 Мирослав Митков

Решението за санкциите по „Магнитски“, подписано лично от президента на САЩ, показва много ясно, че там тези, които са участвали в разследването и изработването на позицията на Щатите, са много наясно какво се е случило с КТБ. Наличието на първо място в списъка на името Делян Пеевски показва именно това. Не знам как се е оказал Божков в този списък и не искам да коментирам. Но е важен знакът, който ни се дава. Това каза създателят на "Фрог нюз" Огнян Стефанов в ефира на 7/8 TV.

"За един месец се промениха много неща, които аз и много други хора сме очаквали. Това може би са първите стъпки на един дълъг и много труден път, тъй като отсрещната страна, тоест тази, която би трябвало да отстъпи място на следващо поколение политици и управници, не желае дори да приеме мисълта, че ще се раздели с властта. Наясно съм защо те толкова много страдат от раздялата с управлението, с привилегиите и с чувството, че си всесилен и недосегаем. Защото знаят какво са правили през тези години.

Знаят много повече, отколкото нашето въображение може да допусне. На първо четене милиардите, които излязоха показват колосални злоупотреби и съм учуден, че българското общество доста спокойно приема този факт. Някакви възрастни хора се радват на 50 лева, които човекът от джипката им подаваше, едва ли не да му целуват ръка и да му бъдат благодарни цял живот. Вместо същите тези граждани да направят елементарната сметка, че само вече известните милиарди, които са изчезнали в неизвестна посока, а всъщност в много известна дори – те просто са откраднати – биха увеличили пенсиите от 2-3 до 4 пъти. Хората предпочитат да размятат нещата на дребно, а всъщност ние сме ограбени жестоко“, обясни той.

По думите му санкциите по „Магнитски“ не са просто политически акт за заявяване на американската позиция за борба с корупцията, а са акт, който се базира на много проучвания, разследвания, свидетелски показания.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!