София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Черната кутия на разбилия се самолет на майор Терзиев е цяла

Не се знае какво е състоянието на информацията
26 дниОбщество 25

Черната кутия на разбилия се самолет на майор Терзиев е цяла, но не се знае какво е състоянието на информацията вътре. Това стана ясно по време на брифинг на ВМС. Тя беше открита на 70 метра дълбочина в Черно море.

“Заслугата за това е на целия екип, който работеше за локализиране на мястото, паралелно с работата, която свършиха всички участници в издирването от страна на ВМС и от страна на фирмите, които ни подкрепяха и най-вече последния етап, когато беше локализирано мястото на самолета”, заяви днес на брифинг във Военноморска база Варна контраадмирал Кирил Михайлов.

Минен ловец "Цибър" докара намерената черна кутия,  на катастрофирали изтребител Миг-29 във Военноморска база Варна. Оттук с военен самолет тя ще бъде транспортирана до военновъздушна база "Граф Игнатиево", където ще бъде разчетена.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!