София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Ресторантьорите организират национален протест на 27-и януари

БАЗ и СЗБ искат отваряне на всички затворени бизнеси
7 мЕвроком 936

Българската асоциация на заведенията и Сдружение на заведенията в България организират национален протест на 27-и януари. Организациите апелират всички бизнеси, засегнати от заповедите за забрана на работа, да ни подкрепят в уречения ден и час.

Алибегов: Отваряме ресторантите протестно на 1 февруари. Ще ни застрелят ли?

"Основният дълг и отговорност на СЗБ и БАЗ е да защитават интересите на нашия бранш. Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация. Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ! Единственото ни желание беше да работим. Неправилното управление на пандемията и държавата ни отнеха правото на труд и препитание. Без стабилни и задоволителни идеи и решения за компенсирането ни. Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно", пишат във Фейсбук събитието.

По думите им цената на затварянето доведе до спад в производството и потреблението.  Последиците от това са: загуба на работни места и фалирали предприемачи.

"За нас няма друго възможно решение, освен да обявим несъгласието си с тази поредна несправедливост и дискриминация спрямо бизнеса ниОбявяваме национален протест и апелираме всички бизнеси, засегнати от заповедите за забрана на работа, да ни подкрепят в уречения ден и час", написаха от браншовите организации.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!