София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Парламентът ще заседава извънредно в четвъртък?

Извънредното заседание бе поискано от БСП миналата седмица

Парламентът ще заседава извънредно в четвъртък?

Извънредното заседание бе поискано от БСП миналата седмица

6 сПолитика 1844 Иван Гергов


Народното събрание по всяка вероятност ще заседава извънредно в четвъртък. Това ще стане факт, след като в края на миналата седмица парламентарната група на "БСП за България" внесе подписка за това в деловодството на парламента.

Първоначалното искане на социалистите бе депутатите да заседават още в понеделник от 13:00 часа. То обаче не бе удовлетворено. 

Пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова потвърди тази информация. „Само неофициална информация имам, че мнозинството обсъжда да свика парламента в четвъртък, а това е крайният срок по закон – след внасянето на подписите в 7-дневен срок са длъжни да свикат парламента, но още нямаме официален отговор от г-жа Караянчева и ръководството на парламента. Информацията е от неофициални разговори между депутати“, каза тя.

"Евроком" потърси и информация от пресцентъра на Народното събрание. От там заявиха, че искането на БСП е входирано в деловодството, но все още няма официално решение от страна на председателя на парламента Цвета Караянчева под формата на писмен документ.

Социалистите искат Народното събрание да вземе решение, с което се задължава правителството на Борисов в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета в НС във връзка със социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата с COVID-19.

От "Позитано" 20 настояват и за изслушване на премиера и вътрешния министър във връзка с насилието срещу журналисти  по време на конгреса на партия ГЕРБ.

От своя страна по-рано днес (11 август) самият Борисов намекна, че до "два-три" ще обяви "интересни решения, за да успокоим хората".