София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Петър Чобанов: Това правителство не може да произведе добри новини

Бившият финансов министър коментира още напрежението в "Росенец"

Петър Чобанов: Това правителство не може да произведе добри новини

Бившият финансов министър коментира още напрежението в "Росенец"

31 сПолитика 1456 Боян Марков


"Протестите в последните няколко дни ми напомнят протестите през 2013 година, но повече ми напомнят протестите от февруари 2013-а, тъй като виждате, че те се разпространяват по цялата срана и не се заключват само тук около жълтите павета. Т.е. тази енергия продължава да се акумулира, продължава да се разраства и в следващите дни аз очаквам те да се разширяват и като територия, и като брой хора, които участват в тях."

Това сподели бившият финансов министър Петър Чобанов. 

На въпрос дали ДПС трябва да е опозиция в момента, Чобанов отговори:

"ДПС е в опозиция, но това дали и къде ще бъде позиционирана, дали на площада или по някакъв друг начин ще изяви своята воля, е решение на ръководството на партията. Това, което чух и което беше ясно заявено е, че ДПС няма да позволи никой да си мие ръцете с тях и да се крие зад тях. Оттам нататък какви политически действия ще бъдат предприети, предстои да видим."

Относно възможността да се стигне до етнически конфликти на плажа "Росенец", бившият министър коментира:

"Няма как да се стигне, защото това са толерантни хора и те няма как да бъдат въвлечени в етнически конфликти, колкото и да има провокации от другата страна, ако има такива."

На въпрос относно влизането на България в чакалнята на еврозоната, бившият министър отговори:

"За съжаление, това правителство не може да произведе добри новини. Винаги около тях има скандали, вече има и протести и тези добри новини са потапяни. Колко е добра новина, колко е рисковано за България точно в този момент да влезе в чакалнята на еврозоната, предстои да видим. Дотук можем да кажем, че управителят на Централната банка и финансовият министър положиха много усилия, постигнаха тази следваща стъпка в посока нашето присъединяване, но в момента искаме да влезем в една еврозона, която е раздирана от конфликти, която е заплашена от разпад.", завърши Чобанов.