София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Петър Митрев: СЕМ трябва да бъде закрит

Това заяви журналистът в предаването „Делници“

Петър Митрев: СЕМ трябва да бъде закрит

Това заяви журналистът в предаването „Делници“

8 месецаОбщество 6 Боряна Райчева


Журналистът Петър Митрев заяви в предаването „Делници“, че членовете на СЕМ бягат от отговорност. Според него ядрото на проблема в обществената медия е колективното бягство от отговорност.

„СЕМ е органът, който избра Светослав Костов за генерален директор на БНР. Същите хора, които са го избрали, в момента му търсят сметка. Това е абсурдно. Отговорността трябва да се търси от СЕМ. Самият орган трябва да бъде закрит. След Валери Тодоров насам, СЕМ няма нито един сериозен директор.“

Журналистът изтъкна също, че в момента сме свидетели на безпрецедентна криза в националната телевизия. Той спомена, че БНТ вероятно е пред фалит. За година и половина са се увеличили ужасно много дълговете на телевизията.

„Вече седмица генералният директор не може да обясни за какво става въпрос. Този човек очевидно не е за този пост. Той изобщо не знае как функционира радиото.“

„Генералният проблем е, че директорите се избират политически. Това е злоупотреба с държавни средства. Прокуратурата би трябвало да влезе в БНТ“, допълни Митрев.