София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Пияни мъже катастрофираха близо до Елена, инсценираха кражба на автомобила

Няма сериозно пострадали, посочиха от Областна дирекция на МВР - Велико Търново
3 мИнциденти 245 Боян Марков

Четирима мъже са катастрофирали, след което са инсценирали кражба на автомобил. Изобретателното действие се е осъществило близо до град Елена. Няма сериозно пострадали, посочиха от Областна дирекция на МВР - Велико Търново. 

В сутринта на Нова година, в петък, на 1 януари, от 9.55ч. в Районното управление на град Елена е получен сигнал от страна на 29-годишен мъж от Русе, че противозаконно му е бил отнет лек автомобил. 

Половин час по-късно в управлението е получен втори сигнал за самокатастрофирала кола на общински път между Елена и село Костел.

Изпратеният на мястото полицейски екип е установил, че водачът и пътниците са напуснали местопроизшествието. Впоследствие са събрани данни за катастрофата, при която са пострадали двама пътници – на по 20 години от Русе. След преглед и двамата са освободени за домашно лечение.

В хода на извършеното разследване станало ясно, че русенецът, сигнализирал за кражбата на автомобил е бил в катастрофиралото возило, а сигналът е недействителен. Четиримата, пътували в колата са тествани за употреба на алкохол. Резултатите са положителни. По случая е започнато досъдебно производство.