София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Пловдивски социалисти се събраха пред "Позитано" 20 в подкрепа на Гергов

Искат отговори от ръководството на партията
пропускане
7 чПолитика 457 Боян Марков

Група от пловдивски социалисти се събраха пред централата на БСП, намираща се на "Позитано" 20. Актът е в подкрепа на Георги Гергов, който бе изключен от партията. Те искат отговори ото ръководството, като обявиха пълна подкрепа за техния градски лидер.

"Тук сме, за да внесем позицията на Градския съвет на БСП срещу решението на Изпълнителното бюро, което е противоуставно, за освобождаването на Георги Гергов като член на партията", заяви Георги Търновалийски.

"Георги Гергов е член в Пловдив, вече не е член на Националния съвет и той не може да го изключва. Не може човек, който заявява, че ще работи по устава, според правилата и законите и да иска да управлява тази държава, тежко да потъпква собствения си устав", допълин още той.

Търновалийски е категоричен, че причините за изключването на Гергов са няколко. Една от тях е, че е независим и не се поддава на влиянието на централното ръководство и има собствено мнение.

"Георги Гергов е и руски консул и подозирам, че тук също има някаква причина, но това е една друга голяма тема", завърши Георги Търновалийски.