София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

POLITICO: Тръмп загатна, че може да уволни главния имунолог след изборите в САЩ

Обама защити д-р Антъни Фаучи и даде остър коментар
7 сЕвроком 529

Президентът Доналд Тръмп загатна, че може да уволни д-р Антъни Фаучи, най-добрият експерт по инфекциозни болести в страната, след изборния ден, пише Politico.

Предложението на президента дойде на предизборен митинг в Опа-Лока, Флорида, където Тръмп отново заяви, че Съединените щати преобръщат нещата в борбата си с коронавируса, въпреки че страната е поставила рекорди в последните дни за нови случаи.

Тръмп също се оплака, че медиите са прекалено фокусирани върху отразяването на пандемията - „включвате си новините и Covid, Covid, Covid, Covid, Covid “- и прогнозирате, че на 4-и ноември няма да се говори много за това. "

Пренебрежителните реплики бяха последвани от разпръснати викове „уволни Фаучи“, които президентът спря, за да поеме, докато поглъщат тълпата. "Ооо", каза Тръмп, анкетирайки своите привърженици.

„Не казвайте на никого, но нека да изчакам малко след изборите“, каза Тръмп , когато скандирането замря, предизвиквайки нов рунд на аплодисменти.

Номинираният за президент на Демократическата партия Джо Байдън се позова на коментара на Тръмп на собствения си митинг в понеделник следобед в Кливланд.

„Снощи Тръмп каза, че ще уволни д-р Фаучи. Не е ли прекрасно?", каза Байдън. „Имам по-добра идея. Изберете ме и ще наема д-р Фаучи и ще уволним Доналд Тръмп. "

Бившият президент Барак Обама, с когото Фаучи е работил по време на кризита с Ебола и свински грип, също опровергава предложението на митинг в Атланта в понеделник.

"Един от малкото хора в тази администрация, които през цялото време се отнасят сериозно към това и какво каза той: Планът му за втори мандат е да уволни този човек", каза Обама. "Искам да кажа, те вече казаха, че няма да удържат пандемията, сега те искат да уволнят един човек, който всъщност би могъл да им помогне да овладеят пандемията".