София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Правосъдният министър: Според Кьовеши е нужно разследване на високите етажи на властта

Лаура Кьовеши очаква да има сътрудничество освен с прокуратурата, и с други органи в България
1 месецПолитика 30 Антоанета Начева

От България има постъпили редица сигнали към Европейската прокуратура. Това каза служебният министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов пред NOVA за с посещението на Лаура Кьовеши в България и посочи, че не може да каже дали е работено по тях.

"Лаура Кьовеши очаква да има сътрудничество освен с прокуратурата, и с други органи в България, включително с такива от системата на МВР. Това за мен е правилно. Колкото по-широко е това взаимодействие, толкова резултатите могат да са по-добри. Случаи има от целия ЕС, включително от България, но те предстои да бъдат проучвани и по тях да има произнасяне", заяви още проф. Стоилов. 

"Другото важно е, че тя изрично заяви, че се преследват определени престъпления. Тя няма списък от хора, които трябва да понесат отговорност, но трябва да се знае, че е необходимо да има проверка, разследване по високите етажи на властта и те трябва да приключват бързо", каза той.

"Добре е, че се засегнаха и други теми свързани с правната система на България. Например за специализираното правосъдие. Става ясно, че е повече политически, отколкото юридически въпрос. Това е в компетенцията на българските власти", посочи министърът на правосъдието.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!