София 2 °C
Велико Търново 7 °C
Пловдив 6 °C
Варна 8 °C
Бургас 10 °C
Начало Новини Предавания На живо

Празничен концерт на камерен оркестър „Митонисимо“ и хор „Рилски звуци“

Събитието е посветено на Великден и 24-ти май

17:26 ч. 14.05.2019 г.Култура 22

В най-наситеният период на празниците – пролетта, за вашето празнично настроение ще се погрижи оркестър „Митонисимо“ под диригенството на маестро Огнян Митонов. 
 
Празничната програма ще е с музиката на Моцарт, Верди, Вивалди, Менделсон, Хендел, Хайдн, Перголези,  Дворжак, Брукнер, Карастоянов, Големинов, Черкин, изпълнена от Камерен оркестър "Митонисимо", солисти и Хор "Рилски звуци" под диригентството на Огнян Митонов.
 
Ще се потопим във вълнуващия свят на красивата музика в сряда, 15 май, от 19 ч. в Аулата на Софийския университет,  където ще прозвучат разнообразни произведения от предкласиката, класиката и романтизма, вдъхновени от християнските ценности и добродетели. 
 
Ще отбележим наближаването на 24-ти май с любими творби от български композитори.
 
Меломаните ще имат удоволствието да чуят солистите Анета Барановска, Илияна Генева, Славин Пеев, Цвета Сарамбелиева, Александър Мутафчийски, Доротея Димитрова. Анета Барановска и Славин Пеев живеят и работят в Германия. Идват специално за събитието. 
 
Солист ще бъде и звездата на музикалния театър Александър Мутафчийски, който току-що спечели приза „Музикант на годината” в своята категория. Той ще изпълни обичани български творби. Ще чуем като солисти и концерт-майсторката Доротея Димитрова – цигулка, както и диригента Огнян Митонов – кларинет.