София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Предоставиха десет тома нови доказателства срещу задържаните за експлозията в Истанбул

Папките бяха внесени в Апелативния съд в София

1 мПолитика 215 Николай Парашкевов

Прокуратурата представи десет тома нови доказателства срещу задържаните у нас за атентата в Истанбул.

Папките бяха внесени в Апелативния съд в София минути преди заседанието, на което трябваше да се реши дали четиримата мъже, заподозрени като съпричастни с инцидента, да останат в ареста.

Това беше и причина заседанието да бъде отложено за следващата седмица, за да могат всички да се запознаят с новата информация.

Миналата събота Софийски градски съд остави в ареста задържаните, въпреки твърдението, че няма никакви доказателства, че сириецът Амран Абдулрами, Петър Топал, който е с двойно гражданство - българско и молдовско, както и гражданите на Молдова Иван Калак и Леонид Аксакал да са съпричастни към атентата 

Единствената връзка с атентата е мобилен телефон, чрез който Абдулрами е осъществил връзка с предполагаем участник в атентата.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!