София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Премиерът Янев: Унизително е да получаваме информация отвън за корупционни практики

"В обществото ни има съмнение, че се службите са катализирали развитието на корупционната среда"
8 мПолитика 526 Мария Иванова

,,Тревожно и унизително е да получаваме информация отвън за корупционни практики у нас'',  заяви премиерът Стефан Янев преди началото на Съвета по сигурността, който бе свикан днес в Министерски съвет. 

Санкциите на САЩ са сериозен сигнал, че корупцията в България е пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната. С тези думи служебният министър-председател и председател на Съвета по сигурност Стефан Янев откри заседанието на Съвета по сигурността.

,,По отношение на политическата стабилност в контекста на сериозната корупционна среда, която е факт от последните няколко дни. На 2 юни службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на 3 български лица и 64 фирми. Това е сериозен сигнал, че корупцията в България е пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната и че проблемите и последствията в това отношение вече излизат извън националните ни граници", каза още служебният премиер.

Янев определи като тревожна информацията отвън за наличие на сериозни корупционни практики, срещу които компетентните органи на държавната власт очевидно не са предприели нищо ефективно до момента. 

,,Тези органи са били до момента не просто неефективни и безполезни, но в обществото ни има съмнение, че се катализирали развитието на корупционната среда", каза още Стефан Янев.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!