София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Президентът: Независима България означава справедливост

Румен Радев поздрави българите за празника

Президентът: Независима България означава справедливост

Румен Радев поздрави българите за празника

8 месецаОбщество 6 Боряна Райчева


"И преди столетие, и днес Независима България означава справедливост, развитие, европейска перспектива. От нас зависи дали ще се задоволим с настоящето си положение или ще се борим, подобно на предците ни, за да моделираме собствената си историческа съдба.", написа във фейсбук профила си презедентът Румен Радев по повод днешния Ден на независимостта.
 
"На 22 септември 1908 г. с достойнство и дързост българската държава зае своето пълноправно място на международната политическа сцена. За едва 30 години след Освобождението израсна поколение държавници, което с воля и последователност формулира и проправи пътя на националния ни идеал. В онези тежки дни страната ни съумя да стане регионален лидер и да догонва с бързи темпове империи и кралства от целия континент.", пише още Радев.
 
"Нека с разум и самочувствие да работим за изграждането на модерна България. Честит празник!", завършва приветствието си държавният глава.
 
Радев ще отбележи празника заедно с представители на българската общност в Ню Йорк. Той е там, за да представи страната  ни на 74-та сесия на ООН в САЩ.
 
Президентът и вицепремиерът ще се включат и в Срещата на най-високо равнище по въпросите на климата на 23-и септември.