София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ПРОБЛЕМ С ЛЕКАРСТВАТА ЗА ОНКОБОЛНИ ДЕЦА

ИМА ЛИ ЛИПСА НА ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ МЕДИКАМЕНТИ?
5 годиниЗдраве 14 Боряна Райчева

Проблемът с лекарствата за онкоболни деца у нас не е напълно решен. Това съобщи председателят на сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“ Маргарита Борисова в интервю за БНР.
Тя обясни, че част от лекарствата, които здравната каса не поема, се заплащат от фонда за лечение на деца. По думите й от организацията ще настояват държавата да вземе мерки, за да предотврати проблема с липсата на лекарства или с това родителите да бъдат принудени сами да плащат за скъпите медикаменти.
Борисова заяви, че вече пет години този проблем очаква своето решение. Все още възстановителният център за деца, болни от рак, в София няма финансиране. За него се разчита на европейски проект, уточни още експертката.
Днешният 15 февруари е обявен за Международен ден на децата с онкологични заболявания.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!