София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Проф. Лъчезар Аврамов: Ако няма промяна, навлизаме в етап на самоубийство на нацията

Професорът е на мнение, че промяна не само е възможна, но и неизбежна
46 мПолитика 10647 Боян Марков

"Движение "Заедно за промяна" обединява опитни, знаещи и доказани професионалисти като г-н Аврамов и млади хора като мен, които искат да останат да живеят, да работят в тази държава и да създават семейство."Това заяви в ефира на "Делници" Димитър Митев от Движение "Заедно за промяна".

"Нашето движение разработи напълно ясна програма, в която е заложен на първо място икономическият растеж.", допълни той.

"България е на последно място по всички позитивни и на първо място по всички негативни класации в Европейския съюз. Ние смятаме, че е несправедливо нашите родители на бъдат подложени на геноцид с тези абсурдни пенсии. Да имаме най-ниско заплащане на труда, най-лошо здравеопазване. И ние казваме: Нека се обединим и да предложим алтернатива на предстоящите избори, но не около личности и лично его, както правят други, а около програма.", сподели още Митев.

"Промяна не само е възможна, но и неизбежна.", категоричен бе проф. Лъчезар Аврамов - бивш председател Институт по електроника на БАН.

"Ако няма промяна, навлизаме в етап на самоубийство на нацията. От това по-лошо няма. Каквото и да се случи, все ще е по-добре.", допълни той.

"Ние искаме да съберем опита на по-възрастните хора с ентусиазма и силите на по-младите и да се опитаме да съдействаме за тази промяна.", завърши проф. Лъчезар Аврамов.