София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Проф. Минчо Христов: Ще направим всичко възможно ГЕРБ да не се върне на власт

Той очаква ДПС да получат повече гласове от Турция
1 мПолитика 201 Мирослав Митков

Задачата на непартийните кандидати, които са част от коалицията "БСП за България" е да търсят обединение на опозицията и да не повторят това, което се случи при предишния парламент. Това пред БНТ проф. Минчо Христов от "Движението на непартийните кандидати", част от коалицията.

"На тези избори всички политически формации трябва да направят така, че да има едно нормално работещо правителство, което да гласува бюджета на България, да гласува парите за пенсии, парите за болниците, за здравеопазването, парите за нашата държава", отбеляза той.

"Една от основните причини движението на непартийните кандидати да подкрепя БСП е да не се стига до ситуацията, която наблюдавахме в миналия парламент, когато всички сочеха с пръст БСП била партия от статуквото", допълни Спасов.

За него най-важното е да се направи така, че ГЕРБ да не се върне на власт. Проф. Минчо Христов очаква ДПС да получат повече гласове от Турция. Не е изключено ГЕРБ да се хване в една коалиция с ДПС.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!