София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Проф. Румяна Коларова: Вотът за Слави е бягство от реалността

"Аз не мисля, че ще се кандидатира за президент"
6 мПолитика 474 Мирослав Митков

Ако Слави Трифонов си мисли, че може да заеме позицията на министър-председател, значи много си е повярвал. Не е много уместно да се кандидатираш за депутат, ако си бил президент и обратното. Това се е случвало само веднъж, когато се върна царят. Сигурно Слави Трифонов се мисли за втори цар. Нито е логично, нито е редно. Това заяви политологът доц. Румяна Коларова в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Има и друг вариант – кмет. Но здравословното му състояние няма да му позволи да е такъв. Да е президент би означавало да се отметне от позицията си – нали каза, че ще подкрепи Румен Радев за втори мандат. Аз не мисля, че ще се кандидатира за президент“, добави тя.

„Това, че няма да води листа е щета, но колко е голяма не може да се каже. Неговите избиратели са емоционални. Всички коментари в момента е разбъркване на супата. Хората, които гласуват за него, гласуват за една идея. Този вот е бягство от реалността“, обобщи доц. Коларова.

Тя коментира и скандала „Магнитски“ с български бизнесмени. „Божков бе изненадан от този ход. Той се съпреживяваше като част от протеста и търсеше подкрепата на гражданите. Това решение на американското правителство е изключително важно, защото слага нещата на реалните им места и нарича персоните с истинските им имена. Тези избори сега са по-решаващи от предишните. Събра инерция очакването, че Васил Божков може да влезе в парламента, което е скандално“, заяви още Румяна Коларова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!