София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Протестиращи в село Герман блокираха Околовръстното (СНИМКИ)

Жители излязоха с искания за повече места в детската градина и канализация

Във вчерашния ден няколко десетки жители на село Герман проведоха протест, блокирайки кръстовището на ул. Патриарх Герман и Околовръстен път, с няколко конкретни искания. Въпреки че разширението на Околовръстен път стигна и до Герман и е нещо позитивно, дългогодишните проблеми на нашето село остават нерешени, обясни Петър Здравков, един от протестиращите.

Исканията на жителите са разширяване на 180 детска градина "Зайченцето бяло“, както и изграждането на спортни площадки в селото.

„На трето, но определено не и по важност, германци искаме незабавно в селото ни да се изгради канализация - нещо, което ни се обещава от години от представители на Столична община, начело с кметицата Йорданка Фандъкова. Изключително актуално и важно наше искане е разглеждането на казуси и дела на жителите на Герман да продължи да се провежда в Софийски районен съд, а не някъде около София, както искат във Висшия съдебен съвет и са на път да реализират идеята си. В исканията си нямаше как да подминем нашето желание в Герман най-после да има чиста природа, чисти и асфалтирани улици с изградени тротоари и обезопасени шахти, а също така и шумоизолиращи панели на Околовръстен път“, допълват протестиращите.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!