София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Проучване на “Маркет линкс": 31% от хората смятат, че е добре изборите да се отложат

Коментар на данните от социолога Добромир Живков

“31% от участвалите в социологическо проучване, финансирано от агенция “Маркет линкс” и bTV, са на мнение, че предстоящите парламентарни избори следва да бъдат отложени, заради ситуацията с коронавируса”, заяви пред bTV социологът Добромир Живков. 

Данните от изследването показват още, че 48% от запитаните са на мнение, че въпреки ситуацията в страната, вотът следва да се проведе. 21% от анкетираните не могат да преценят.

Експертът уточни още, че няма партийна окраска по отношение на това адби хората смятат, че следва да се отложат изборите, или не.

Проучването  е финансирано от агенция “Маркет линкс” и bTV.  То е проведено сред 1026 лица над 18 г. в страната, в периода 18 – 25 март 2021 г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета. Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!