София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Рашков: Протестиращите граждани са наблюдавани по линията на терора

Това обясни в интервю пред ,,Дневник"
20 мОбщество 540 Мария Иванова

,,Нашето общество не знае, че някои от структурите в ДАНС и в МВР имат служби, които се занимават с онези граждани, които има опасност да извършат терористични действия. Моята информация е, че една част от гражданите, които са протестирали миналата година по големите градове в страната, ако не всички, са наблюдавани именно по линията на терора. Това е едно от основанията, по което са искани разрешения за използване на специални разузнавателни средства (СРС)".

Това обясни в интервю пред ,,Дневник" Бойко Рашков. Служебният министър на вътрешните работи намекна, че е възможно и той да е бил подслушван, защото като гражданин с близки приятели е бил на площада и по улиците на протестите миналото лято.,,Значи ли това, че аз като протестиращ в нашата страна, съм представител на някаква организация? От тази гледна точка се питам, ако лица участвали в протестите са били третирани като терористи и на това основание съдът е разрешил да се прилагат спрямо тези свободни граждани СРС, аз твърдя, че техните основни права и свободи са потъпкани. И от тук стои въпросът - кой трябва да даде обяснение и кой е заплашен от наказателна отговорност - онзи, който без фактически основания е разрешил това и по искане на прокуратурата, включително, или онзи, който се противопоставя на тази дейност, която е в разрез на закона и иска да постави истината за този пероид", реторично попита Рашков, заявявайки, че никой няма право да крие "престъпления под похлупака на държавната тайна".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!