София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Рена Стефанова,ПП: Изборният кодекс в настоящия си вариант работи добре

ГЕРБ правят внушения, твърди депутатът

3 мПолитика 210 Александър Евстатиев

"Ние считаме, че Изборният кодекс в настоящия си вариант работи добре. Само от техническа страна нещата биха могли да се подобряват", заяви Рена Стефанова, депутат от "Продължаваме Промяната" (ПП).

"Не е сериозно да се твърди, че в рамките на една седмица, който е да юрист, би могъл да прегледа и даде предложения за промени в Изборния кодекс, така че да работи в полза на обществото, а не в интерес на определени политически субекти", каза Стефанова. 

"Това е изкуствено вдигане на проблем, за да се омаловажи случващото се с Изборния кодекс. Няма проблем да го покажем документално. Нека ГЕРБ да покажат документ, от който е видно, че не е прекратен. Толкова лъжи се казаха от ГЕРБ, правят внушения. Няма риск за националната сигурност, дори не се е стигнало до официален документ и тя нямат претенции спрямо нас", заяви депутатът.