София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Ревизоро: Може да се направи много за Перник, но не трябва да чакат на готово

Емил Димитров е подготвил доклад за парите, които ще отпуснат от екоминистерството

19:48 ч. 15.01.2020 г.Политика 148

Подготвил съм доклад какви пари биха могли да се отпуснат на Перник по определени програми, които с в патримониума на нашето министерство. Може да се направи много за града, но трябва и от тях известна инициатива. Не да чакат на готово. Това каза новият министър на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро в ефира на БНТ.

„Ще търся по-голяма подкрепа. Има много предизвикателства, много задачи. Нямаше и един час, откакто съм застъпил и премиерът вече ми възложи нови задачи – да се включа към екипа, който е към заместник-министър Нанков, министър Емил Караниколов за кризата в Перник, да се търси решение, да вляза в детайли и да окажа съдействие“, каза още министърът.

Той е категоричен, че за Перник ще направи всичко възможно, въпреки че там този, който може да го направи е Министерски съвет, премиерът. „И той мисля, че дал всичко най-добро, което може, да бъде ангажиран там с този проблем. Очаквам решение“, добави той.

„В конкретния случай обаче, трябва да докладвам и той да прецени какво да се случи. Но като цяло проблеми. Проблеми много, проблеми в страната. Вече сме подписваме заповеди, взимаме решения. Знаете че се извършват проверки“, обясни Димитров.