София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Режим на тока?: ББР изключва нощното си осветление, иска и другите институции да го направят

ББР следва европейската кауза за намаляване на въглеродните емисии

15 мПолитика 406

Българската банка за развитие въведе „зелени“ мерки в отговор на кризата на европейския енергиен пазар. Банката вече изключва нощното осветление на сградата си в центъра на София, за да даде своя принос за намаляване на потреблението на електроенергия. Апелът й е останалите институции и бизнеса да последват примера преди очакваната трудна зима.

ББР следва европейската кауза за намаляване на въглеродните емисии и постигане на климатична неутралност. Банката въведе практики за „зелен офис“ и се ангажира активно с развитието на ESG сектора, който добива все по-голямо значение за бизнеса и инвеститорите. Наскоро ББР представи и новата си кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизнес. Програмата е с размер 30 млн. лева и от нея ще могат да се възползват компаниите, подали проектни предложения по процедурата „Възстановяване на МСП чрез подобряване на енергийната ефективност“, финансирана от ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (ОПИК).

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!