София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

РОДИТЕЛИ СПИРАТ ДЕЦАТА СИ ОТ УЧИЛИЩЕ ЗАРАДИ СЛУЧАЯ В ДЕБЕЛТ

ЖИТЕЛИ НА СЕЛОТО ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ В ЗАЩИТА НА ИЗНАСИЛЕНОТО МОМЧЕ
7 годиниОбщество 30 Боряна Райчева

Жители от бургаското село Дебелт спряха децата си от училище. До крайната мярка се стигна, след жестокото изнасилване на 11-годишно момченце от осмокласник от ромски произход в тоалетните на селското училище. Междувременно днес се готви и протест , на който хората искат да изразят възмущението си от жестокото престъпление.
Заради инцидента жителите на селото обявиха, че се страхуват да пуснат децата си на училище и искат виновника за случилото се да бъде наказан.Родителите се притесняват, че инцидентът може да се повтори и настояват училището да бъде изчистено от проблемни деца. Твърди се, че учениците си вадят ножове, има случаи на душене.Вчера се заговори и за включването на радикали от Бургас в простеста.
Пепа Бакалова от регионалния инспекторат по образованието обяви, че при проверката в училището е било установено, че липсва пропускателен режим, контролът на директора е бил занижен и липсват практически мерки за борба с училищния тормоз.
Междувременно Окръжна прокуратура-Бургас започнала досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за извършено престъпление срещу половата неприкосновеност на малолетно лице

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!