София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Росен Желязков: Не с говорене, а с реална работа се постигат истински резултати

Транспортната свързаност не е самоцел, обясни той
10 мПолитика 212

Метрото е прекрасен пример, че не с говорене, а с реална работа се постигат истински резултати. Това каза министърът на транспорта в оставка Росен Желязков при откриването на нова метролиния в ж.к. „Овча купел“.

„Първо искам да честитя Лазаровден. Предстои Страстната седмица, един период, в който трябва да бъдем смирени в очакване на Възкресение Господне. Това е период, в който трябва да направим вглъбено в себе си размисли и поуки за случващото се в момента“, коментира той.

„Метрото е един прекрасен пример, че не с говорене, а с реална работа и действия се постигат устойчиви политики и истински резултати. Метрото ще продължи да се развива. В Плана за развитие и устойчивост са предвидени близо 400 млн., които и със собствено съфинансиране и от Общината, ще са достатъчни за изграждане на новите 8 метростанции до Тех парка и от кв. „Хаджи Димитър“ до „Левски - Г“. Така, още една голяма част от жителите да София ще имат възможността да ползват бърз, надежден и сигурен транспорт“, допълни Желязков.

„Днешното откриване дава началото на използването на метрото от близо 50 хил. души, живеещи в района. Дава и възможност за пътуващите от Перник и Радомир. Транспортната свързаност не е самоцел, а дава възможност за комбиниране на различни видове транспорт. Този проект е един от най-хвалените в Европа и е даван за пример“, посочи той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!