София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Румен Радев: Промяната е труден процес, а не еднократен акт

Президентът с послание по повод 10-и ноември

Румен Радев: Промяната е труден процес, а не еднократен акт

Президентът с послание по повод 10-и ноември

6 месецаПолитика 690 Боряна Райчева


“Преди 30 години България пое с ентусиазъм по нов път. Надеждата за по-добър живот обаче се сблъска с дълбоки обществено-икономически сътресения, за които българите платиха висока цена. Грабителската приватизация, пренаписването на историята, обезличаването на българската култура и традиции са част от явленията, които ни тласнаха към материална и духовна бедност.”, написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев, по повод отбелязването на 30-тата годишнина от 10 ноември.
 
Радев пише още, че грабителската приватизация, пренаписването на историята, обезличаването на българската култура и традиции са част от явленията, които са ни тласнали към материална и духовна бедност. С времето българите сме осъзнали, че промяната е труден процес,а не еднократен акт, допълва държавният глава.
 
“Резултатите от дългия път към демокрация и пазарна икономика все още будят повече тревога, отколкото успокоение. България направи своя важен геополитически избор, но не успя да изгради трайни основи за върховенство на закона, разделение на властите и свобода на словото. Затова и днес политическите констатации продължават да се разминават с реалността на мнозинството граждани. Бедността, безнаказаните корупция и престъпност и ниското качество на обществените услуги продължават да прогонват младите и отнемат от бъдещето ни.”, пише още Радев и посочва, че отстояването на демокрацията изисква ежедневна воля срещу всеки опит за подмяна.